A mediterrán húsgolyók selymes sajtkrémes tésztával vegyítve fenséges főfogás, amit nagyon könnyű összerakni, így a kezdők is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele.
A húsgolyókat egyszerűen nem lehet megunni, rengeteg fajtája létezik, az összetevőknek pedig csak a fantáziánk szab határt. Lehet sertésből, marhából, pulykából, csirkéből, a hús mellett pedig a sok-sok fűszer és kötőanyag az, amivel egyedivé és ízletessé varázsolhatjuk őket.
Mi ezúttal egy pikáns, csípős szósszal készült mediterrán húsgolyót készítettünk, ám hogy még teljesebb legyen az élmény, egy ínycsiklandó sajtkrémes tésztával is megtoldottuk a végeredményt. A finom és laktató egytálételt ezúttal is Marcell kollégánk készítette el a Vájling konyhájában.
Hozzávalók
Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olajat hevítünk, közben pedig elkezdjük összeállítani a húsgolyókhoz szükséges összetevőket: egy tálba beletesszük a darált húst, az apróra zúzott fokhagymát, ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és oregánóval, majd egy kevés csípős szósszal is nyakon öntjük.
Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd csinos kis golyókat formázva a húsgolyók mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk.
Amíg készülnek a gombócok, addig a petrezselymet felaprítjuk.
Ha a mediterrán húsgolyók már megpirultak, akkor a tejjel felöntjük őket. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés csípős szószt is öntünk hozzá.
Ezután a tésztát beletesszük a tejbe, majd hagyjuk, hogy az egész felforrjon.
Ha a tésztánk szinte teljesen megfőtt, beleszórjuk a reszelt sajtot és a petrezselymet, majd az egészet jó alaposan összekeverjük, hogy a sajt teljesen elolvadjon. Ezután pedig nincs is már dolgunk, mint tálalni.
[sc name=”facebook” ]