Fotó: The Cozy Apron
A lencse krémleves amellett, hogy nagyon ízletes, a babona szerint még sok szerencsét is hoz nekünk az új esztendőben.
A modern életvitel mellet már közel sem bírnak akkora jelentőséggel a babonák, ám az újévi lencseevés még napjainkban is népszerű: a lencse a szerencse és a pénz szimbóluma, így a hagyomány szerint minél többet eszel belőle, annál több szerencse és gazdagság jön a házhoz.
Ha nem vagy babonás, a lencsét akkor is érdemes fogyasztani, ugyanis nagyon jó szénhidrátforrás, tele van fehérjével, szóval kifejezetten egészséges is.
Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Megszórjuk őrölt köménnyel, néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Fogjuk a lencsét, leszűrjük és lecsepegtetjük, majd félreteszünk belőle 4 ek-nyit, a többit a hagymás keverékhez adjuk a szárított majoránnával és a leveskockákkal egyetemben. 7,5 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, azután közepes lángon körülbelül még 10 percig főzzük.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a hámozott, vékonyan felkarikázott kolbászt.
A leves alatt elkapcsolja a gázt, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mély tányérokba merjük, és a ropogós kolbászkarikákkal tálaljuk.
Kész is a lencse krémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…