Fotó: The Cozy Apron
A lencse krémleves amellett, hogy nagyon ízletes, a babona szerint még sok szerencsét is hoz nekünk az új esztendőben.
A modern életvitel mellet már közel sem bírnak akkora jelentőséggel a babonák, ám az újévi lencseevés még napjainkban is népszerű: a lencse a szerencse és a pénz szimbóluma, így a hagyomány szerint minél többet eszel belőle, annál több szerencse és gazdagság jön a házhoz.
Ha nem vagy babonás, a lencsét akkor is érdemes fogyasztani, ugyanis nagyon jó szénhidrátforrás, tele van fehérjével, szóval kifejezetten egészséges is.
Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Megszórjuk őrölt köménnyel, néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
Fogjuk a lencsét, leszűrjük és lecsepegtetjük, majd félreteszünk belőle 4 ek-nyit, a többit a hagymás keverékhez adjuk a szárított majoránnával és a leveskockákkal egyetemben. 7,5 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, azután közepes lángon körülbelül még 10 percig főzzük.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a hámozott, vékonyan felkarikázott kolbászt.
A leves alatt elkapcsolja a gázt, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mély tányérokba merjük, és a ropogós kolbászkarikákkal tálaljuk.
Kész is a lencse krémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…