almakrémleves
Fotó: Betty Crocker

A fahéjas almakrémleves nemcsak melegen, de lehűtve tavasszal és nyáron is nagyon ízletes. 

Az almakrémleves az a fajta gyümölcsleves, ami nemcsak a nyári melegben, hanem télen, forrón szürcsölgetve is jól esik. A téli-nyári leveske az év bármely időszakában jó választás, az elkészítése pedig pofonegyszerű, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele. A tejszíntől, a fűszerektől és a vaníliás pudingportól pedig desszertnek sem utolsó, ám hogy hidegen vagy melegen fogyasztod, az már csak rajtad múlik.

Hozzávalók

  • 5 közepes alma
  • 3 dl tejszín
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rúd fahéj
  • fél citrom
  • fél csomag vaníliás pudingpor

 

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházakat kivágjuk, és kisebb méretű kockákra feldaraboljuk. Az almákat feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Cukorral és fahéjat szórunk bele, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét. A gyümölcsöt közepes lángon  körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük.

A tejhez közben hozzátesszük a pudingport, és egy fakanál segítségével simára dolgozzuk. A tejszínt is hozzáöntjük, majd hozzácsorgatjuk az almához. Az egészet ismét felforraljuk.

Megkóstoljuk, ha pedig szükséges, akkor ízesítünk még rajta. Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor botmixerrel pépesíthetjük. Hidegen és melegen egyformán kitűnő. Kész is a mennyei almakrémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: