Bár a répakrémleves nem tartozik a legnépszerűbb krémlevesek közé, ha egy kevés gyömbérrel is megbolondítjuk, senki nem tud majd neki ellenállni.
Sokan csak kiegészítőként tekintenek a répára, pedig rengeteg új fogást készíthetünk belőle a levestől, a főételen át a desszertig. A répakrémleves elkészítése roppant egyszerű, az előkészület mindössze 10 percet vesz igénybe, de az egész művelet nem tart tovább 45 percnél.
Gyömbéres sárgarépaleves
50 dkg sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 ek apróra vágott gyömbér
1 liter alaplé
1 dl tejszín
só
5 dkg vaj
Egy lábosban vajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Ha ez megvan, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a gyömbért, majd alacsony lángon 10 percig főzzük.
Felöntjük az alaplével, majd a forrást követően 15 percig főzzük a levest, ameddig meg nem puhul benne a répa.
Lehúzzuk a tűzről, majd botturmix segítségével krémesre turmixoljuk.
Visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, 1-2 percig főzzük még, majd forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]