Fotó: Geek Robocook
A zöldborsókrémleves ízletes és gyorsan összedobható fogás, amivel még egy fárasztó napon is meg lehet birkózni.
Krémlevest szinte bármilyen zöldségből lehet készíteni, ez alól a zöldborsó sem képez kivételt. Ugyan a zsenge, guruló zöldségre júniusig még várnunk kell, addig is itt van nekünk a mirelit változat, amiből ugyanúgy készíthetünk isteni fogásokat, többek között főzeléket és krémlevest is. Ez utóbbihoz mutatunk most egy jól bevált receptet.
30 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
1 db krumpli
1 db vöröshagyma
7 dl alaplé
2 dl tejszín
2 ek vaj
só, bors
1 ek citromlé
A vajat egy fazékban felolvasztjuk, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a borsót és a kis kockákra vágott krumplit, egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és fedő alatt. kb. 15 percig főzzük.
Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd a citromlevet is hozzáöntjük. Egyet-kettő forralunk rajta, majd forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…