Meleg napok nagy kedvence a behűtött, könnyű gyümölcsleves, amit nemcsak meggyből, barackból és dinnyéből, de almából is érdemes elkészíteni.
Az almakrémleves az leves, ami, hidegen, melegen, télen vagy nyáron, bármikor jól tud esni. Az elkészítése is roppant egyszerű, leginkább a fűszerezéssel is érdemes játszani: fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel télen, citrommal és vaníliával pedig nyáron érdemes ízesíteni a levest. .
Citromos almakrémleves
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 db vanília
1 közepes db alma
2 ek nádcukor
0.5 citromból nyert citromhéj
2 dl kókusztej
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 dl növényi tejszín
Egy lábasban feltesszük a vizet, belecsavarjuk a citrom levét, a vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és benne hagyjuk magát a rudat is.
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre daraboljuk, belerakjuk a lábasba, majd hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, és puhára főzzük.
Ha az alma megfőtt, akkor hozzáadjuk a kókusztejet, és kicsit átfőzzük vele. Kézi mixerrel krémesre mixeljük, majd alacsony hőmérsékleten főzzük tovább.
A tejszínt összekeverjük a keményítővel, és hozzávegyítjük a levshez. Ha krémessé vált az állaga, kész is van.
[sc name=”facebook” ][/sc]