Főzés nélkül, pillanatok alatt elkészül a hűsítő barackkrémleves, amely a görög joghurttól lesz igazán selymes. 

A túl zsíros, fűszeres és kalóriadús ételek fokozzák az izzadást, nem beszélve arról, hogy tovább rontják a kánikulában amúgy sem jó közérzetünket. A selymes barackkrémelves nemcsak finom, de hűsítő is, így különösen jól esik a forró nyári napokon, amikor szinte semmi nem akar lecsúszni az ember torkán.

Joghurtos barackkrémleves

A krémleveshez:
50 dkg sárgabarack
2 teáskanál méz (ízlés szerint)
4 dl görög joghurt
0.5 l tej (vagy szójatej)
A tálaláshoz:
1 db sárgabarack (vagy aszalt sárgabarack)
1 dl habtejszín (ízlés szerint)

 

A barackokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, majd kimagozzuk őket.

Egy mély tálba tesszük a gyümölcsöt, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. (Ha van otthon turmix, akkor természetesen azzal is elkészíthetjük.)

Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, ízlés szerinti mennyiségben, és ismét mixeljük (vagy turmixoljuk) egy kicsit, hogy krémes, homogén állagot kapjunk.

Végül a barackos masszához hozzáadjuk a tejet, majd az egészet elkeverjük.

Ha nem elég hideg, akkor tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy kellőképpen lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek. Tálaláskor apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal is díszíthetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: