A citromos-kapros spárgaleves nemcsak selymesen krémes és ízletes, de egy könnyed tavaszi ebédnek is remek felvezetője.
A vitamindús, vízhajtó hatású zöldség frissen a legfinomabb, így érdemes ilyenkor minél gyakrabban és többféle formában elkészíteni. A spárgakészítés egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a spárgaleves, ami a zöldség enyhe, mégis jellegzetes íze miatt egyszerű elkészítést kíván. Készülhet tejszínnel, tejföllel habarva, különféle zöldfűszerekkel megbolondítva, de krémlevesnek is nagyon finom. A mi verziónkban a citrom és a kapor a csavar, érdemes kipróbálnotok, mert remek hármast alkotnak a spárgával.
A spárgákat megmossuk, meghámozzuk, a fás végüket levágjuk, majd a megpucolt zöldséget vékony karikákra felvágjuk.
A spárgadarabokat a spárgasípok kivételével egy lábosba öntjük, majd felöntjük alaplével, és az egészet elkezdjük főzni. Közben beletesszük a babérleveleket is.
Főzés közben pár csepp citromlével, egy kevés cukorral, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Ha közeledünk a főzési idő vége felé, akkor a kimaradt spárgasípokat is hozzáadjuk.
A végén mehet a levesbe a tejszín, ezzel újra felforraljuk, majd megszórjuk a finomra aprított kaporral és kész is az isteni spárgaleves. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…