Fotó: Delish
A citromos-kapros spárgaleves nemcsak selymesen krémes és ízletes, de egy könnyed tavaszi ebédnek is remek felvezetője.
A vitamindús, vízhajtó hatású zöldség frissen a legfinomabb, így érdemes ilyenkor minél gyakrabban és többféle formában elkészíteni. A spárgakészítés egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a spárgaleves, ami a zöldség enyhe, mégis jellegzetes íze miatt egyszerű elkészítést kíván. Készülhet tejszínnel, tejföllel habarva, különféle zöldfűszerekkel megbolondítva, de krémlevesnek is nagyon finom. A mi verziónkban a citrom és a kapor a csavar, érdemes kipróbálnotok, mert remek hármast alkotnak a spárgával.
A spárgákat megmossuk, meghámozzuk, a fás végüket levágjuk, majd a megpucolt zöldséget vékony karikákra felvágjuk.
A spárgadarabokat a spárgasípok kivételével egy lábosba öntjük, majd felöntjük alaplével, és az egészet elkezdjük főzni. Közben beletesszük a babérleveleket is.
Főzés közben pár csepp citromlével, egy kevés cukorral, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Ha közeledünk a főzési idő vége felé, akkor a kimaradt spárgasípokat is hozzáadjuk.
A végén mehet a levesbe a tejszín, ezzel újra felforraljuk, majd megszórjuk a finomra aprított kaporral és kész is az isteni spárgaleves. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…