A citromos-kapros spárgaleves nemcsak selymesen krémes és ízletes, de egy könnyed tavaszi ebédnek is remek felvezetője.
A vitamindús, vízhajtó hatású zöldség frissen a legfinomabb, így érdemes ilyenkor minél gyakrabban és többféle formában elkészíteni. A spárgakészítés egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a spárgaleves, ami a zöldség enyhe, mégis jellegzetes íze miatt egyszerű elkészítést kíván. Készülhet tejszínnel, tejföllel habarva, különféle zöldfűszerekkel megbolondítva, de krémlevesnek is nagyon finom. A mi verziónkban a citrom és a kapor a csavar, érdemes kipróbálnotok, mert remek hármast alkotnak a spárgával.
A spárgákat megmossuk, meghámozzuk, a fás végüket levágjuk, majd a megpucolt zöldséget vékony karikákra felvágjuk.
A spárgadarabokat a spárgasípok kivételével egy lábosba öntjük, majd felöntjük alaplével, és az egészet elkezdjük főzni. Közben beletesszük a babérleveleket is.
Főzés közben pár csepp citromlével, egy kevés cukorral, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Ha közeledünk a főzési idő vége felé, akkor a kimaradt spárgasípokat is hozzáadjuk.
A végén mehet a levesbe a tejszín, ezzel újra felforraljuk, majd megszórjuk a finomra aprított kaporral és kész is az isteni spárgaleves. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…