A tejszínes sárgarépaleves igazi különlegesség, érdemes vele megpróbálkozni és felvenni a repertoárba.
Bár a sárgarépaleves első hallásra nem hangzik túl biztatóan, az egyszerű zöldség egészen új arcát mutathatja meg ebben a fogásban. A selymes, fűszeres leves eltér a megszokottól, de higgyétek el: ezeknek az illatoknak és ízeknek garantáltan nehéz lesz ellenállni.
Hozzávalók
A gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát, a sárgarépát meghámozzuk. A gyömbért és a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk.
A felhevített olajon a zúzott fokhagymát és gyömbért, majd fél perc elteltével rádobjuk a hagymát, 1 perc múlva pedig a sárgarépát és a burgonyát, további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, majd félig lefedve mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.
A levest botmixer segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, ízlés szerint chilit és sót, végül a frissen őrölt rózsaborssal illatosítjuk, összeforraljuk.
Tálaláskor a levest tortilla chips-szel kínáljuk, petrezselyemmel, snidlinggel vagy újhagymával is megszórhatjuk. Kész is az ízletes sárgarépaleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…