A yayla corbasi, más néven török joghurtleves népszerű étel Törökországban, hiszen könnyen és pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul a nyári melegben is szuper hűsítő. 

A rekkenő nyári hőségben nem kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, ám egy könnyed mentás joghurtleves még a kánikulában is jól tud esni. A hűsítő finomság mindössze 15 perc alatt elkészül, kellemesen pikáns az íze, de a mentának hála kifejezetten üdítő is.

Fontos, hogy szárított mentával dolgozzunk, mert a friss menta más zamatot kölcsönözne az ételnek.

Hozzávalók

  • 3 db joghurt
  • 2 ek liszt
  • 0.5 marék rizs
  • 2 ek szárított menta
  • 1.5 liter víz
  • 0.5kvk Erős Pista

 

A rizst megmossuk, majd 1.5 liter vízben szétfőzzük. Ez idő alatt egy kis tálkában csomómentesre kikeverjük a joghurtot a liszttel.

Hozzáadjuk a szárított mentát, majd az Erős Pistát és ízlés szerint sót.

Mikor a rizs szétfőtt, behabarjuk a rizses vizet a mentás joghurttal.

Ezután már csak annyi a teendőnk, hogy a levest felforraljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: