A yayla corbasi, más néven török joghurtleves népszerű étel Törökországban, hiszen könnyen és pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul a nyári melegben is szuper hűsítő.
A rekkenő nyári hőségben nem kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, ám egy könnyed mentás joghurtleves még a kánikulában is jól tud esni. A hűsítő finomság mindössze 15 perc alatt elkészül, kellemesen pikáns az íze, de a mentának hála kifejezetten üdítő is.
Fontos, hogy szárított mentával dolgozzunk, mert a friss menta más zamatot kölcsönözne az ételnek.
Hozzávalók
- 3 db joghurt
- 2 ek liszt
- 0.5 marék rizs
- 2 ek szárított menta
- 1.5 liter víz
- 0.5kvk Erős Pista
- só
A rizst megmossuk, majd 1.5 liter vízben szétfőzzük. Ez idő alatt egy kis tálkában csomómentesre kikeverjük a joghurtot a liszttel.
Hozzáadjuk a szárított mentát, majd az Erős Pistát és ízlés szerint sót.
Mikor a rizs szétfőtt, behabarjuk a rizses vizet a mentás joghurttal.
Ezután már csak annyi a teendőnk, hogy a levest felforraljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]