A cékla remekül variálható étel, egyebek mellett krémlevesnek is nagyon finom.
A cékla valóságos vitaminbomba, a téli időszakban pedig különösen ajánlott a fogyasztása, hiszen ilyenkor egyébként is jóval kevesebb vitamint fogyasztunk, ráadásul napfény sem igen ér minket. Készíthetünk előételt, levest, köretet, de főételt is könnyen rittyenthetünk belőle. Ezúttal egy leves receptet mutatunk, ahol a bíborvörös zöldség mellett a különféle fűszerek kapják a főszerepet.
A céklát megmossuk, megtisztítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Sütőpapírral bélel tepsibe tesszük a céklát, és megszórjuk a kakukkfűvel. Fóliával letakarjuk, és addig sütjük, amíg a cékla meg nem puhul. Ez körülbelül 75 percet vesz igénybe. Közben a burgonyát is puhára főzzük.
Ha a cékla puha lett, levesszük a fóliát, az egészet egy lábasba öntjük, felöntjük vízzel, és beletesszük a leveskockát, valamint a megfőtt krumpit. Felforraljuk az egészet. Ha szükséges, vizet öntünk még hozzá, majd botmixer segítségével pürésítjük.
Ezt követően megfűszerezzük, kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a citromlevet. Alaposan elkeverjük, és forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…