A sajtkrémleves egyike a legegyszerűbben elkészíthető leveseknek, amely annál finomabb, minél több fajta sajtot használsz hozzá.
A sajtkrémlevesekben az a jó, hogy mi dönthetjük el, hogy milyen sajtból vagy sajtokból készítjük, ráadásul a fűszerezés terén is nyugodtan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Egy nagy tányér forró sajtkrémleves különösen jól esik a hideg napokon, és az egyik legjobb benne, hogy nagyon rövid idő alatt összedobhatod.
10 dkg krém sajt
10 dkg camembert sajt
5 dkg kéksajt
8 dl zöldségalaplé
2 gerezd gerezd fokhagyma
1 ek liszt
1 ek vaj
só, fehér bors
A sajtokat felkockázzuk nagyjából egységes méretű darabokra, majd félretesszük őket.
Egy nagyobb lábasban vajat hevítünk, majd nagyon enyhén megpirítjuk rajta a lisztet, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, .
Ezután hozzáadjuk a sajtokat, sóval és borssal megszórjuk, majd először egy deciliter alaplevet hozzáadunk. Ha elolvastak a sajtok, akkor az egészet egy botmixerrel krémesre tumixoljuk.
Ezután felöntjük a maradék alaplével, elkeverjük, és felforraljuk. Forrón csészékbe szedjük, és rozskenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…