A sajtkrémleves egyike a legegyszerűbben elkészíthető leveseknek, amely annál finomabb, minél több fajta sajtot használsz hozzá. 

A sajtkrémlevesekben az a jó, hogy mi dönthetjük el, hogy milyen sajtból vagy sajtokból készítjük, ráadásul a fűszerezés terén is nyugodtan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Egy nagy tányér forró sajtkrémleves különösen jól esik a hideg napokon, és az egyik legjobb benne, hogy nagyon rövid idő alatt összedobhatod.

Sajtkrémleves háromféle sajtból

10 dkg krém sajt
10 dkg camembert sajt
5 dkg kéksajt
8 dl zöldségalaplé
gerezd gerezd fokhagyma
ek liszt
ek vaj
só, fehér bors

A sajtokat felkockázzuk nagyjából egységes méretű darabokra, majd félretesszük őket.

Egy nagyobb lábasban vajat hevítünk, majd nagyon enyhén megpirítjuk rajta a lisztet, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, .

Ezután hozzáadjuk a sajtokat, sóval és borssal megszórjuk, majd először egy deciliter alaplevet hozzáadunk. Ha elolvastak a sajtok, akkor az egészet egy botmixerrel krémesre tumixoljuk.

Ezután felöntjük a maradék alaplével, elkeverjük, és felforraljuk. Forrón csészékbe szedjük, és rozskenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: