A krémlevesek zöméhez hasonlóan a medvehagyma-krémleves elkészítése sem egy ördöngöség, és éppen most van a szezonja.
A medvehagyma a hóvirág mellett a kora tavasz egyik hírnöke, amely onnan kapta a nevét, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják a termését. Friss, zamatos íze miatt sokan kedvelik, ráadásul a felhasználása is igen változatos: készülhet belőle pestó, rakhatjuk pogácsába, rösztibe, de isteni krémlevest is készíthetünk belőle.
2 csokor medvehagyma
2 kisebb burgonya
1 közepes vöröshagyma
1 liter alaplé
3 dl tejszín
1 ek vaj
só, bors
A medvehagymát megmossuk, felvágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk.
Vajon megdinszteljük a vöröshagymát, kicsit megkeverjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát. 2 percig kavargatjuk, majd rádobjuk a felkockázott krumplit is.
Ezután felöntjük az alaplével, és fedő alatt nagyjából 20 percig főzzük.
Botmixerrel homogén állagúra pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, felforraljuk, és forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…