Fotó: Independent
A sóskakrémleves nyáron friss sóskából, télen pedig mirelitből bármikor könnyen és gyorsan elkészíthető.
A savanykás ízvilágú, vitaminokban gazdag zöldség elkészítése nem igényel túl nagy tudományt, ám ha tehetjük, akkor friss sóskával dolgozzunk, hiszen a zsenge levelek nyersen és főzve is kitűnő aromát adnak az ételnek.
Van aki magában rágcsálja a savanykás leveket, mások inkább megfőzve levest, mártást, vagy főzeléket készítenek belőle. Mi maradtunk a levesnél, ám a jól megszokott tejfölös-tojásos változat helyett ezúttal egy különlegesebb, krémleves variációt mutatunk.
ízlés szerint só
Az átválogatott sóska szárait levágjuk, majd a megtisztított sóskát alaposan megmossuk. Tűzálló edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a vajat és a vöröshagymát, és az egészet 5-6 percig pároljuk.
Amikor a sóska teljesen megfonnyadt, megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd felendjük vízzel vagy csontlével. Sóval, cukorral ízlés szerint megszórjuk, majd 3 percig főzzük.
Ezután átpasszírozzuk vagy turmixoljuk. A tejszínt a tojássárgájával és 2-3 evőkanál levessel összekeverjük, majd folytonos keverés mellett a leveshez adjuk. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…