A sült alma-krémleves olyan finom, hogy akár desszertnek is kínálhatod. 

Az alma finom, egészséges, és viszonylag olcsó gyümölcs, ráadásul télen is kapható, amikor a szupermarketek polcai egyébként sem roskadoznak a friss gyümölcsöktől, zöldségektől. Az almaleves receptjét azért is érdemes észben tartani, mert nem csak a nyári melegben, hanem hideg időben, melegen fogyasztva is kifejezetten jól tud esni.

Ez a leves most sült almából készült, amelyhez szuperül illenek a különféle téli fűszerek, mint a fahéj vagy a szegfűszeg.

Sült alma-krémleves

6 darab alma
5 dkg vaj
2 dl tejszín
5 dl 100%-os almalé
1 csom vaníliás cukor
0.5 csom vaníliás pudingpor
őrölt fahéj
szegfűszeg
cukor

Egy tepsit vastagon kivajazunk, majd az almákat félbe vágjuk mindegyikbe beleszúrunk egy-egy szegfűszeget. 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 25-30 perc alatt megsütjük. 

Ha kész, kivesszük a szegfűszegeket, az almát hagyjuk kicsit kihűlni, majd kikaparjuk a belsejét, és egy nagyobb edénybe rakjuk. Felöntjük fél liter almalével, megfűszerezzük fahéjjal, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint teszünk még hozzá cukrot, illetve mézet.

Felfőzzük picit, majd botmixerrel pépesítjük.

A vaníliás pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a levesbe. Ezután folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig forraljuk még.

Langyosan, bögrékbe szedve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: