A vörösboros gombakrémleves különleges ízkombinációinak köszönhetően igazán remek választás, ha a hagyományos helyett inkább valami extrát tennél az asztalra.
Aki szereti a gombát, biztosan készített már belőle krémlevest, hiszen pillanatok alatt összeállítható, és remekül dominál benne a jellegzetes gombaíz. Bár számtalan formában elkészítjük, az egyik legfinomabb változatba vörösbor is kerül, ettől lesz igazán mély és gazdag a végeredmény.
50 dkg gomba
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1.5 dl tejszín
7 dl alaplé
1 dl vörösbor
szárított kakukkfű
só, bors
2 evőkanál kukoricakeményítő
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát, majd 5-6 percig főzzük, míg puha nem lesz. Sóval, borssal ízesítjük.
Mehet bele a hagyma, ezzel is főzzük egy keveset, majd hozzáöntjük a bort, és körülbelül 5 percig kis lángon tovább főzzük.
Ezután felöntjük az alaplével, a tejszínnel, majd megszórjuk a kakukkfűvel.
Egy kis tálban kikeverjük a kukoricakeményítőt egy kevésbe vízzel, majd hozzáöntjük a leveshez. 1-2 percig forraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges teszünk még hozzá a keményítőből. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…