Fotó: Epicurious
A vörösboros gombakrémleves különleges ízkombinációinak köszönhetően igazán remek választás, ha a hagyományos helyett inkább valami extrát tennél az asztalra.
Aki szereti a gombát, biztosan készített már belőle krémlevest, hiszen pillanatok alatt összeállítható, és remekül dominál benne a jellegzetes gombaíz. Bár számtalan formában elkészítjük, az egyik legfinomabb változatba vörösbor is kerül, ettől lesz igazán mély és gazdag a végeredmény.
50 dkg gomba
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1.5 dl tejszín
7 dl alaplé
1 dl vörösbor
szárított kakukkfű
só, bors
2 evőkanál kukoricakeményítő
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát, majd 5-6 percig főzzük, míg puha nem lesz. Sóval, borssal ízesítjük.
Mehet bele a hagyma, ezzel is főzzük egy keveset, majd hozzáöntjük a bort, és körülbelül 5 percig kis lángon tovább főzzük.
Ezután felöntjük az alaplével, a tejszínnel, majd megszórjuk a kakukkfűvel.
Egy kis tálban kikeverjük a kukoricakeményítőt egy kevésbe vízzel, majd hozzáöntjük a leveshez. 1-2 percig forraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges teszünk még hozzá a keményítőből. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…