Hirdetés:

A vörösboros gombakrémleves különleges ízkombinációinak köszönhetően igazán remek választás, ha a hagyományos helyett inkább valami extrát tennél az asztalra. 

Aki szereti a gombát, biztosan készített már belőle krémlevest, hiszen pillanatok alatt összeállítható, és remekül dominál benne a jellegzetes gombaíz. Bár számtalan formában elkészítjük, az egyik legfinomabb változatba vörösbor is kerül, ettől lesz igazán mély és gazdag a végeredmény.

Vörösboros gombakrémleves

50 dkg gomba
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1.5 dl tejszín
7 dl alaplé
1 dl vörösbor
szárított kakukkfű
só, bors
2 evőkanál kukoricakeményítő

A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát, majd 5-6 percig főzzük, míg puha nem lesz. Sóval, borssal ízesítjük.

Mehet bele a hagyma, ezzel is főzzük egy keveset, majd hozzáöntjük a bort, és körülbelül 5 percig kis lángon tovább főzzük.

Ezután felöntjük az alaplével, a tejszínnel, majd megszórjuk a kakukkfűvel.

Egy kis tálban kikeverjük a kukoricakeményítőt egy kevésbe vízzel, majd hozzáöntjük a leveshez. 1-2 percig forraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges teszünk még hozzá a keményítőből. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház