A brokkoli megosztó zöldség, de ha jól készítik és ügyesen kombinálják, mennyei fogásokat lehet belőle készíteni.
A brokkoliból készült leves különösen népszerű a krémlevesek között, hiszen nagyon gyorsan megvan, és tele van hasznos tápanyagokkal. Annyi a titka, hogy ressre kell főzni, úgy turmixoljuk le, így nem csak a csodaszép élénkzöld színe, de a vitaminok java is megmarad.
Ebben a levesben a brokkoli erőteljes ízét a zöldborsó tompítja, amely remek fehérjeforrás, és jelentős mennyiségű rost van benne, így már csak ezek miatt is ajánlott a rendszeres fogyasztása.
1 nagy fej brokkoli
50 dkg konzerv zöldborsó
1 közepes vöröshagyma
1 krumpli
1 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
1 liter zöldség alaplé
só, bors
bio citrom (1 tk citromlé, és a citrom lereszelt héja)
friss bazsalikom
Egy nagyobb méretű edényben vajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd az átnyomot fokhagymát, és hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott krumplit.
Felöntjük az alaplével, majd körülbelül 2 percig forraljuk. Vegyük lejjebb a tüzet, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és még 3 percig főzzük, ne tovább, mert a brokkoli elveszti szép élénk zöld színét.
Lehúzzuk a tűzről, majd ízlés szerint hozzaádjuk a bazsalikomot és citromlevet. Botturmix segítségével addig turmixoljuk, míg krémes állagot nem kapunk.
Tálaláskor megszórjuk reszelt citromhéjjal, és friss bazsalikomlevéllel és őrölt borssal megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…