Hirdetés:

A sütőben sült csirkés-brokkolis tészta egyszerű, mégis ízgazdag étel, amit vacsorára is bátran elkészíthetünk. 

A brokkoli jótékony hatását sokan ismerik, így mondanunk sem kell, hogy érdemes gyakran fogyasztani, viszont figyeljük arra, hogy ne főzzük szét, mert akkor a benne található jótékony anyagok egy része kárba vész. A sütőben sült csirkés-brokkolis tészta szűk 1 órán belül elkészül, extra macerától nem kell tartani, ráadásul még azoknak is érdemes megpróbálkozni vele, akik egyébként nem rajonganak a zöld csodazöldség ízéért.

Sütőben sült csirkés-brokkolis tészta 

25 dkg tészta
50 dkg brokkoli
25 dkg csirkemell
2 teáskanál ételízesítő
só ízlés szerint
10 dkg trappista sajt

besamell:
5 dkg finomliszt
5 dl tej
5 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

Forrásban lévő sós vízbe feltesszük főni a tésztát (pl. csavart) és az apró rózsákra vágott brokkolit. A brokkoli vizéhez kevés ételízesítőt is teszünk, körülbelül 5-6 perc után leszűrjük.

A csíkokra vágott csirkemellet egy kevés olajon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, belereszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a megfőtt brokkolit, és 1 dl vízzel felöntjük.

Ezalatt elkészítjük a besamelmártást. A vajat megolvasztjuk, és simára keverjük liszttel, akárcsak mintha egy rántás alapot készítenénk. Ezt a masszát forró tejjel felöntjük, befűszerezzük és sűrűsödésig kb. 2 percig kis lángon főzzük. A végén hozzáadjuk a reszelt sajt felét.

Egy tepsit vagy jénait kivajazunk, belemerünk 3-4 merőkanál mártást, erre tesszük a kifőtt tésztát és a brokkolis húst, és ráöntjük a maradék besamelt. A megmaradt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház