A mákos tészta a hagyományos magyar konyha kedvelt édessége. Miért is ne lenne az, hiszen egyszerű, gyors és lássuk be, igencsak finom is. Szinte felesleges is leírni a receptjét, hiszen annyira egyszerű. Mi azért szeretünk biztosra menni, ezért leírjuk a hagyományos receptet hozzá.
Ha van olyan mákunk otthon, amit már érdemes lenne felhasználni a közeli lejárat miatt, akkor az egyik legtutibb, ha mákos tésztát készítünk belőle. Nekünk legalábbis innen jött az ötlet, végül aztán annyira jól sikerült, hogy többször beleépítjük majd a konyhai recepttárunkba. Ehhez az ételhez szerintünk legjobban a széles metélt passzol, ezért ebből készítettük el.
Annyira egyszerű és gyors (alig 15 perc), hogy elrontani sem lehet, így kezdő konyhában-tüsténkedők is nyugodtan nekiveselkedhetnek. Elő a fakanalakkal, és irány a konyha, erre az ételre nem lehet panasz.
A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A mákot és a porcukrot összekutyuljuk
A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük és voilá!
A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A mákot és a porcukrot összekeverjük.
A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük.
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…