A mákos tészta a hagyományos magyar konyha kedvelt édessége. Miért is ne lenne az, hiszen egyszerű, gyors és lássuk be, igencsak finom is. Szinte felesleges is leírni a receptjét, hiszen annyira egyszerű. Mi azért szeretünk biztosra menni, ezért leírjuk a hagyományos receptet hozzá.
Ha van olyan mákunk otthon, amit már érdemes lenne felhasználni a közeli lejárat miatt, akkor az egyik legtutibb, ha mákos tésztát készítünk belőle. Nekünk legalábbis innen jött az ötlet, végül aztán annyira jól sikerült, hogy többször beleépítjük majd a konyhai recepttárunkba. Ehhez az ételhez szerintünk legjobban a széles metélt passzol, ezért ebből készítettük el.
Annyira egyszerű és gyors (alig 15 perc), hogy elrontani sem lehet, így kezdő konyhában-tüsténkedők is nyugodtan nekiveselkedhetnek. Elő a fakanalakkal, és irány a konyha, erre az ételre nem lehet panasz.
A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A mákot és a porcukrot összekutyuljuk
A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük és voilá!
A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A mákot és a porcukrot összekeverjük.
A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…