A mákos tészta a hagyományos magyar konyha kedvelt édessége. Miért is ne lenne az, hiszen egyszerű, gyors és lássuk be, igencsak finom is. Szinte felesleges is leírni a receptjét, hiszen annyira egyszerű. Mi azért szeretünk biztosra menni, ezért leírjuk a hagyományos receptet hozzá.
Ha van olyan mákunk otthon, amit már érdemes lenne felhasználni a közeli lejárat miatt, akkor az egyik legtutibb, ha mákos tésztát készítünk belőle. Nekünk legalábbis innen jött az ötlet, végül aztán annyira jól sikerült, hogy többször beleépítjük majd a konyhai recepttárunkba. Ehhez az ételhez szerintünk legjobban a széles metélt passzol, ezért ebből készítettük el.
Annyira egyszerű és gyors (alig 15 perc), hogy elrontani sem lehet, így kezdő konyhában-tüsténkedők is nyugodtan nekiveselkedhetnek. Elő a fakanalakkal, és irány a konyha, erre az ételre nem lehet panasz.
A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A mákot és a porcukrot összekutyuljuk
A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük és voilá!
A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A mákot és a porcukrot összekeverjük.
A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…