A mákos tészta a hagyományos magyar konyha kedvelt édessége. Miért is ne lenne az, hiszen egyszerű, gyors és lássuk be, igencsak finom is. Szinte felesleges is leírni a receptjét, hiszen annyira egyszerű. Mi azért szeretünk biztosra menni, ezért leírjuk a hagyományos receptet hozzá.
Ha van olyan mákunk otthon, amit már érdemes lenne felhasználni a közeli lejárat miatt, akkor az egyik legtutibb, ha mákos tésztát készítünk belőle. Nekünk legalábbis innen jött az ötlet, végül aztán annyira jól sikerült, hogy többször beleépítjük majd a konyhai recepttárunkba. Ehhez az ételhez szerintünk legjobban a széles metélt passzol, ezért ebből készítettük el.
Annyira egyszerű és gyors (alig 15 perc), hogy elrontani sem lehet, így kezdő konyhában-tüsténkedők is nyugodtan nekiveselkedhetnek. Elő a fakanalakkal, és irány a konyha, erre az ételre nem lehet panasz.
A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A mákot és a porcukrot összekutyuljuk
A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük és voilá!
A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A mákot és a porcukrot összekeverjük.
A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük.
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…