Forrás: StreetKitchen.hu

A medvehagyma , amely általában március végén és április elején bontja rügyeit, egy igazi kincs az egészséges étrend részeként. Ez a kora tavaszi növény, mely hasonló időben jelenik meg, mint a hóvirág, rendkívül jótékony hatással van szervezetünkre. A medvehagyma nemcsak friss ízével nyűgözi le az ínyenceket, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.

Elsősorban kiemelkedik vérkeringésre gyakorolt pozitív hatása, amely segíthet csökkenteni a magas vérnyomást és javítani az általános szív- és érrendszeri egészséget. Emellett hozzájárulhat az emésztőrendszer egészségéhez is, segítve az emésztést és csökkentve a gyulladásokat.

A medvehagyma sokféle módon felhasználható a konyhában, és egyik legnépszerűbb formája a medvehagymás pogácsa. Íme egy egyszerű recept, amelyben kiemelkedik a medvehagyma friss és ízletes íze:

Medvehagymás pogácsa recept

Hozzávalók:

250 g liszt

100 g vaj vagy margarin

100 g reszelt sajt

1 tojás

2-3 evőkanál tejföl

1 kisebb csokor friss medvehagyma (finomra vágva)

1 teáskanál só

1/2 teáskanál őrölt fekete bors

1/2 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (356°F).

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a fekete borsot.

Adjuk hozzá a vajat vagy margarint, és morzsoljuk össze a liszttel, amíg morzsás állagú nem lesz.

Keverjük hozzá a reszelt sajtot és a finomra vágott medvehagymát.

Egy másik kis tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük simára.

Öntsük a tojásos keveréket a lisztes keverékbe, és gyúrjuk össze, amíg egy rugalmas tésztát kapunk.

Nyújtsuk ki a tésztát egy vékony lapra, majd pogácsaszaggatóval szúrjunk ki pogácsákat belőle.

Helyezzük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 12-15 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

Hagyjuk kihűlni néhány percig, majd tálaljuk még melegen.

Kép forrás: StreetKitchen.hu

A tökéletes medvehagymás pogácsa

author avatar
Nyers Marcell
Hirdetés: