A melegen tálalt, fűszeres almamártás olyan finom, hogy akár desszertként is kínálhatjuk. 

Ha túl sok hús maradt a hétvégi levesből, remek újrahasznosítási módszer, ha összedobunk mellé egy paradicsomszószt, kaporszószt vagy almamártást, és már kész is a főfogás.

Egy nagy tányér, forró almamártás sok mindenhez illik, édesen, önmagában is elkanalazhatjuk, de aki kedveli a sós-édes párosítást, az hús mellé is nyugodt szívvel kínálhatja.

Almamártás 

6 db közepes méretű alma
5 dl víz
1 kiskanál citromlé
2-4  ek cukor ízlés szerint
0.5 tk fahéj

Az almát megpucoljuk, a magházat kivágjuk, és egyelő méretű darabokra vágjuk őket.

Beletesszük a hozzávalókat egy edénybe, és 15-20 percig főzzük, amíg az alma nagyon megpuhul.

Az edényről levesszük a fedőt, és még 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: