Fotó: Daily Sabah
A yayla corbasi, más néven török joghurtleves népszerű étel Törökországban, hiszen könnyen és pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul a nyári melegben is szuper hűsítő.
A rekkenő nyári hőségben nem kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, ám egy könnyed mentás joghurtleves még a kánikulában is jól tud esni. A hűsítő finomság mindössze 15 perc alatt elkészül, kellemesen pikáns az íze, de a mentának hála kifejezetten üdítő is.
Fontos, hogy szárított mentával dolgozzunk, mert a friss menta más zamatot kölcsönözne az ételnek.
A rizst megmossuk, majd 1.5 liter vízben szétfőzzük. Ez idő alatt egy kis tálkában csomómentesre kikeverjük a joghurtot a liszttel.
Hozzáadjuk a szárított mentát, majd az Erős Pistát és ízlés szerint sót.
Mikor a rizs szétfőtt, behabarjuk a rizses vizet a mentás joghurttal.
Ezután már csak annyi a teendőnk, hogy a levest felforraljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…