Fotó: Tantalise My Taste Buds
Jobb napokon szívesen nekiállunk egy-egy komolyabb, nagyobb előkészületet igénylő süti elkészítésének, de ha ma valami gyors és egyszerű finomságra van csak kapacitás, akkor a mézes sült füge az egyik legjobb választás.
Ha nincs idő gyúrni, dagasztani, krémeket kikeverni és habot verni, akkor a könnyen és gyorsan elkészíthető finomságok között érdemes keresgélni. A mézes sült füge egy végtelenül egyszerűen összeállítható desszert, ráadásul éppen most van a szezonja, így nemcsak fagyasztott, de friss gyümölcsből is elkészíthető a finom nyalánkság.
10 db füge
5 ek méz
nádcukor
fahéj
A fügét megmossuk, végeit levágjuk, majd óvatosan négybe szeljük.
Egy jénaiban felsorakoztatjuk a szeleteket.
Meglocsoljuk mézzel, meghintjük cukorral és fahéjjal.
200 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és 15 perc alatt készre sütjük.
Önmagában és vaníliafagylalttal is mennyei. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…