A Monte Cristo szendvics az amerikaiak egyik kedvenc reggelije, amely serpenyőben készül, egyszerű, finom és olyan laktató, hogy még az ebédet is ki lehet tolni vele.
A Monte Cristo szendvics a Croque Monsieur rokona, azzal a különbséggel, hogy a bundás kenyérhez hasonlóan tojásos bundában, serpenyőben készül. Bár a fenséges és laktató reggeli Franciaországból származik, Amerikában is igen nagy népszerűségnek örvend, ahol általában pékségekben árulják, mondanunk sem kell, hogy igen borsos áron. Jó hír viszont, hogy a bundás kenyér és a klasszikus melegszendvics házasításából született Monte Cristo otthon is nagyon egyszerűen összedobható, ha a reggeli sürgés-forgás közepette akad 15-20 percünk a szendvicsek elkészítésére.
Monte Cristo szendvics
4 szelet toast kenyér
4 dkg sonka
5 dkg reszelt sajt
1 teáskanál majonéz
1 teáskanál diojoni mustár
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 dl napraforgó olaj
A kenyerek egyik oldalát megkenjük a majonézzel és a mustárral.
A tetejükre sonkát és sajtot halmozunk, ha szükséges kisebb darabokra tépkedjük a sonkát, hogy ne lógjanak ki oldalt, de lefedje a kenyeret mindenhol. Ezután rátesszük a szendvics másik kenyerét, majd egy kicsit lenyomogatjuk.
Egy tálban felverjük a tojás, sózzuk, borsozzuk, majd megmártogatjuk benne a szendvicseket.
Olajat hevítünk, majd a forró olajba belerakjuk a szendvicseket. (A négy szélükkel kezdjük, ezzel elkerüljük, hogy a szendvics szétessen.) Zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]