Nyári desszert varázs: Epres tiramisu

A tiramisu egy klasszikus olasz desszert, amely eredetileg kávéval és kakaóval készül. Az epres változat azonban egy könnyedebb, gyümölcsösebb alternatívája ennek a desszertnek, amely tökéletes választás a nyári hónapokban.

Az epres tiramisu frissessége és könnyedsége miatt ideális választás lehet egy kerti parti vagy családi összejövetel desszertjeként. Az érett, zamatos eprek és a krémes mascarpone kombinációja igazán ellenállhatatlanná teszi ezt az édességet.

Epres tiramisu receptje:

Hozzávalók:

  • 500 g friss eper, szeletekre vágva
  • 250 g mascarpone sajt
  • 200 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csomag babapiskóta
  • 200 ml friss eperlé (vagy narancslé)
  • 1 citrom reszelt héja
  • Friss mentalevelek a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Eprek előkészítése: A friss epret megmossuk, szeletekre vágjuk, és egy kis cukorral megszórjuk, hogy levet eresszen.
  2. Mascarpone krém készítése: Egy nagy tálban a mascarpone sajtot simára keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarpone krémhez forgatjuk.
  3. Babapiskóta áztatása: Az eperlevet (vagy narancslevet) egy tálba öntjük, és a babapiskótákat egyenként gyorsan beleforgatjuk, hogy megszívják magukat, de ne ázzanak el túlságosan.
  4. Rétegezés: Egy tál aljára egy réteg áztatott babapiskótát helyezünk. Erre egy réteg mascarpone krémet kenünk, majd egy réteg szeletelt epret teszünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes hozzávaló elfogy, a tetejére krém és eper kerüljön.
  5. Hűtés: Az elkészült desszertet legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  6. Tálalás: Friss mentalevelekkel és citrom reszelt héjával díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok az elkészítéséhez és fogyasztásához!

Nyers Marcell

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago