Nyár, napsütés, hosszú délutánok és a barátokkal töltött idő. Ez az évszak mindig különleges helyet foglal el a szívemben. Egyik nyári délután, amikor a nagymamám kertjében üldögéltünk, és a friss gyümölcsök illata betöltötte a levegőt, megszületett a joghurtparfé ötlete. Ez a desszert tökéletesen tükrözi a nyár könnyedségét és frissességét, és azóta is az egyik kedvencem maradt.
Hozzávalók
- 500 g görög joghurt
- 200 ml tejszín
- 4 evőkanál méz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 150 g friss eper
- 150 g friss málna
- 150 g friss áfonya
- 100 g granola vagy aprított mandula a tálaláshoz
Elkészítés
- Előkészítés: Az epreket és málnákat megmossuk és félbevágjuk, az áfonyát pedig egészben hagyjuk.
- Joghurtkeverék: Egy nagy tálban keverjük össze a görög joghurtot, tejszínt, mézet és vanília kivonatot, amíg sima és krémes állagot nem kapunk.
- Rétegezés: Vegyünk elő egy üvegtálat vagy poharakat, és kezdjük el rétegezni a joghurtkeveréket és a gyümölcsöket. Először egy réteg joghurt, majd egy réteg vegyes gyümölcs, ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- Hűtés: Tegyük a poharakat vagy tálat a hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól lehűljön.
- Tálalás: Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét granolával vagy aprított mandulával, hogy egy kis ropogós textúrát adjunk a desszerthez.
Ez a nyári gyümölcsös joghurtparfé nem csak finom és frissítő, de könnyen elkészíthető és tökéletesen illik bármilyen nyári összejövetelhez. Próbáld ki te is, és hozd el a nyár ízeit a tányérodra!