Receptek

Paradicsomos gnocchi sütőben sütve

Ha szereted az olasz ízvilágot, és van egy kis időd pepecselni a konyhában, akkor érdemes kipróbálni a sütőben sült paradicsomos gnocchi receptjét. 

Egyszerűen imádjuk az olasz konyhát, legyen szó  előételről, főételről vagy desszertről, nekünk aztán bármi jöhet! A gnocchi például tipikusan az az étel, amely egész évben az asztalra kerül az olasz családoknál, az évszakokhoz igazított különféle mártások kíséretében.

Bár egy kis odafigyeléssel könnyen elsajátítható a gnocchi elkészítése, most egy olyan receptet hoztunk, amely a boltokban is kapható, kész nudlival készült.

Fotó: Delicious Life

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 45 dkg passzírozott paradicsom
  • 10 db bazsalikomlevél
  • bors
  • 50 dkg gnocchi
  • 15 dkg mozzarella
  • 6.5 dkg parmezán

 

A megtisztított hagymát egészben olívaolajon 2-3 percig körbeforgatva megpirítjuk.

A tüzet lejjebb vesszük, és a passzírozott paradicsomot a lábasba öntjük. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és beforraljuk 15-20 perc alatt.

Közben a gnocchit a leírtak alapján kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.

A hagymát kivesszük az edényből,  a mozzarellát pedig a paradicsomszószhoz adjuk, és 1-2 percig forraljuk, amíg a sajt kissé megolvad.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szószt a finomra vágott maradék bazsalikommal ízesítjük, majd beleforgatjuk a gnocchit és belekeverünk 2 ek reszelt parmezánt. Ezután az egészet egy egy tűzálló tálba tesszük, és meghintjük a maradék parmezánnal, valamint mozzarellával. Végül az előmelegített sütőben ráolvasztjuk a sajtokat kb. 10 perc alatt.

Kész is a sütőben sült paradicsomos gnocchi, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago