Fotó: Tablespoon
A tonhalas tésztasaláta az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható fogás, ami azoknak is könnyen fog menni, akik nem mozognak otthonosan a konyhában.
A tésztasaláta több szempontból is jó választás: egyrészt nagyon gyorsan elkészíthető, egyáltalán nincs vele macera, másrészről kifejezetten ízletes és szaftos fogás, amit kedvünkre variálhatunk.
Az alábbi recept egy nagyon könnyed és friss tonhalas fogás, amit igény szerint fel is tuningolhattok: ha szükséges, rakjatok hozzá plusz fűszereket, vagy bolondítsátok meg egy-két különleges dresszinggel.
A tésztát forrásban lévő vízben felteszem főni. Míg a tészta fő a zöldségeket előkészítjük: a lilahagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot pedig kicsi kockákra szeleteljük, majd az egészet egy nagyobb tálba öntjük.
A kész tésztát leszűrjük, és hozzáadjuk a felkockázott zöldségekhez, és ráborítjuk a tonhalkonzervet. (Az olajat nem szükséges leszűrni a halról, mert így legalább nem ragad össze a tészta.)
Ízlés szerint sóval, citromlével és kapribogyóval ízesítjük, majd alaposan összekeverjük. Ha kész kb. fél órát pihentetjük a hűtőben. Aki szereti a majonézt, az egy kevéssel azzal is megbolondíthatja.
Kész is az isteni tonhalas tésztasaláta, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…