Fotó: Once Upon a Chef
A póréhagymás burgonyakrémleves végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető, és egy kis Cayenne borssal megbolondítva egészen fenséges.
A krémlevesek kiadós, sűrű levesek, amelyek alapja a jó sok puhára főtt, önmagával sűrített zöldség, amelyet aztán kedvünkre fűszerezünk. A póréhagyma és a krumpli édeskés íze remekül passzol egymáshoz, ám a leves igazi pikantériáját a Cayenne bors adja meg.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajon enyhén megpirítjuk.
A tűzről lehúzzuk a lábast, majd a hagymákat elkeverjük a pirospaprikával. Hozzáadjuk a burgonyát, a póréhagymát, a húslevest, kakukkfüvet és ételízesítőt, majd készre főzzük a levest.
A kaliforniai paprikát négy gerezdre vágjuk, kimagozzuk, megmossuk, és vékony csíkokra felszeleteljük. A levest szűrőn átnyomjuk (vagy botmixerrel pürésítjük), majd a paprikát üvegesre főzzük néhány perc alatt benne.
Ezután hozzákeverjük a tejszínt, a paradicsompürét és a piros aranyat. Ízlés szerint sóval ízesítjük, és bátran fűszerezzük cayenne borssal. Forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…