A hagyományos rántott sajt is nagy kedvenc, de a ciprusi halloumi még sokkal ízesebb, ha panírozva van.
A klasszikus rántott sajt leggyakrabban trappistából vagy camembertből készül, érdemes azonban valamilyen sós, grillezésre alkalmas sajtot is kipróbálni, mint például a halloumi. Sokkal pikánsabb és intenzívebb lesz az íze, mint a hagyományos sajtoknak.
Rántott halloumi
250 g halloumi sajt
100 g kukoricaliszt
1 ek füstölt pirospaprika
2 db tojás
100 g zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
A halloumi sajtot félcenti vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket megfelezzük.
A kukoricaliszthez hozzákeverjük a a füstölt pirospaprikát, a tojásokat pedig felverjük és sóval-borssal fűszerezzük.
A sajtcsíkokat a szokásos módon liszt-tojás-morzsa sorrendben bepanírozzuk. Dupla panírt is készíthetünk.
A bepanírozott sajtokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk a tetejüket kevéske olajjal, majd 185 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
[sc name=”facebook” ][/sc]