Fotó: Wild Fig Catering
A hagyományos rántott sajt is nagy kedvenc, de a ciprusi halloumi még sokkal ízesebb, ha panírozva van.
A klasszikus rántott sajt leggyakrabban trappistából vagy camembertből készül, érdemes azonban valamilyen sós, grillezésre alkalmas sajtot is kipróbálni, mint például a halloumi. Sokkal pikánsabb és intenzívebb lesz az íze, mint a hagyományos sajtoknak.
250 g halloumi sajt
100 g kukoricaliszt
1 ek füstölt pirospaprika
2 db tojás
100 g zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
A halloumi sajtot félcenti vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket megfelezzük.
A kukoricaliszthez hozzákeverjük a a füstölt pirospaprikát, a tojásokat pedig felverjük és sóval-borssal fűszerezzük.
A sajtcsíkokat a szokásos módon liszt-tojás-morzsa sorrendben bepanírozzuk. Dupla panírt is készíthetünk.
A bepanírozott sajtokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk a tetejüket kevéske olajjal, majd 185 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…