Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült édesburgonya falatok kívül aranybarnák és roppanósak, belül puhák és édesek. Olyan nassolnivaló, amit bármikor bevethetsz – legyen szó egy filmestéről, vendégvárásról, vagy csak amikor valami extra jólesne a vacsora mellé.
Ráadásul nem kell olajban sütni, nem tocsog a zsírtól, és nem csak finom, hanem látványra is top. Mutatós kis falatkák, amiket sajttal, tejföllel, csilivel vagy bármilyen dresszinggel lehet variálni.
Ha igazán extrázni akarod, tegyél a tetejére pirított baconcsíkokat vagy karikázott jalapeñót.
Vegetáriánus változatban használhatsz növényi sajtot és vegán tejfölt is.
Frissen a legjobb, de ha marad, hűtőben eláll 1-2 napig. Melegítéshez használd a sütőt vagy air fryert, hogy újra ropogós legyen.
Ha eddig azt hitted, az édesburgonya csak köret lehet, akkor ez most meg fog győzni az ellenkezőjéről. Ropogós, látványos, tele ízzel – és garantáltan elfogy az utolsó falatig.
Hogyan lehet édesburgonyát ropogósra sütni?
Ha kis karikákra vágod, olajjal bekened, fűszerezed, és forró sütőben sütöd (200°C), akkor kívül ropogós, belül puha lesz.
Meg kell hámozni az édesburgonyát sütéshez?
Nem kötelező. Ha alaposan megmosod, a héja is megsül és roppanós marad.
Mivel lehet tálalni sült édesburgonyát?
Tejfölös-fokhagymás mártogatóssal, reszelt sajttal, sült szalonnával vagy csípős szósszal is kiváló.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…