Categories: Receptek

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor hirtelen vendégeink érkeztek, gyorsan kellett valami finom nasit készítenem. A hűtőben találtam cheddart és parmezánt, valamint egy csomag sós kekszet. Az ötlet hamar megszületett, és a végeredmény mindenkit lenyűgözött. Azóta is gyakran készítem ezt a ropogós sajtos finomságot, mert gyors, egyszerű és rendkívül ízletes.

Hozzávalók:

  • 200 g cheddar sajt, reszelve
  • 100 g parmezán sajt, reszelve
  • 1 csomag sós keksz
  • Friss szőlő és dió a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy tálcára helyezzük a sós kekszeket, és szórjunk rájuk reszelt cheddart és parmezánt.
  3. Süssük a sütőben 5-7 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranybarnára sül.
  4. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Tálaljuk a sajtos ropogósokat friss szőlővel és dióval egy rusztikus fa tálalódeszkán.

A kép illusztráció

Nyers Marcell

Recent Posts

Bacon Jam – A nyár legsűrűbb ízbombája, amitől minden étel gourmet lesz

Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…

15 óra ago

Dzsúdló és a McDonald’s összeállt – Itt a zenész ikonikus Mekis menüje

Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…

1 hét ago

Kímélő receptek ropogós élménnyel – a zsírszegény sütés titkai

Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…

2 hét ago

Kymco ZX 50 karbantartási tippek

Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…

3 hét ago

Nyári diétázás – bukásra programozva?

Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…

3 hét ago

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

4 hét ago