Categories: Receptek

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor hirtelen vendégeink érkeztek, gyorsan kellett valami finom nasit készítenem. A hűtőben találtam cheddart és parmezánt, valamint egy csomag sós kekszet. Az ötlet hamar megszületett, és a végeredmény mindenkit lenyűgözött. Azóta is gyakran készítem ezt a ropogós sajtos finomságot, mert gyors, egyszerű és rendkívül ízletes.

Hozzávalók:

  • 200 g cheddar sajt, reszelve
  • 100 g parmezán sajt, reszelve
  • 1 csomag sós keksz
  • Friss szőlő és dió a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy tálcára helyezzük a sós kekszeket, és szórjunk rájuk reszelt cheddart és parmezánt.
  3. Süssük a sütőben 5-7 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranybarnára sül.
  4. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Tálaljuk a sajtos ropogósokat friss szőlővel és dióval egy rusztikus fa tálalódeszkán.

A kép illusztráció

Nyers Marcell

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago