Fotó: Eatwell101
A serpenyőben sült királyrák egy egyszerű, könnyen elkészíthető, ugyanakkor ínycsiklandó finomság, amit több okból kifolyólag is érdemes elkészíteni.
Ha szereted rákot, akkor feltétlenül süsd meg egyszer serpenyőben is, abbahagyhatatlanul finom fogás lesz a végeredmény. Az alábbi recept nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nincs mit rajta ragozni, elég csak befűszerezni a rákocskákat, pár perc alatt megsütni, és már fogyaszthatjuk is.
A vajat és az olívát egy serpenyőben felforrósítjuk, majd beletesszük a megmosott és lecsöpögtetett rákfarkat, a nagyobb darabokra vágott fokhagymagerezdeket, fűszerezzük, és addig sütjük amíg szépen pirulni kezd.
Mikor egyenletesen szép rózsaszínűre sültek (kb. 15 perc), akkor lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a citromlével és megszórjuk a friss petrezselyemzölddel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…