Ha egy könnyed, tavasziast fogást szeretnél készíteni, akkor a spenótos-pestós tészta az egyik legjobb választás: egyszerű, mutatós, laktató és még mosogatnivaló is alig van vele.
A pestós tészták népszerűségét nem kell magyarázni, az egyedi és semmihez sem hasonlítható íz sokak kedvence, ráadásul egy remekül variálható kencéről van szó, amit tésztába és salátába is keverhetünk, de kenyérre is bátran kenhetjük. Most bazsalikom helyett spenótból készül az olasz konyha jellegzetes szósza, amit a szokás kedvéért ezúttal is al dentére, azaz fogkeményre főzött tésztával keverünk össze.
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
A spenótót robotgépben pépesre daráljuk az olajjal, a felaprított fokhagymával, a reszelt parmezánnal, a sóval, a borssal és a fenyőmaggal együtt.
Ha a tészta al dente, vagyis fogkemény, akkor leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a pestóval. Ha szeretnénk tálaláskor szórunk még rá egy kis parmezánt.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…