A spenótos tojás igazi ráérős, piszmogós reggeli, és mivel közeleg a hétvége, érdemes megragadni az alkalmat, és elkészíteni ezt az egészséges, kiadós fogást. 

A ráérős reggeleken jól esik sokáig az ágyban maradni, kényelmesen elkészülődni, majd nekiállni egy ínycsiklandó, tartalmas reggeli elkészítésének. A tojásos ételeknek rengeteg jól ismert variációja létezik, összedobhatunk például egy tükörtojást, főtt tojást vagy épp rántottát, ráadásul az extra összetevőket is kedvünkre variálhatjuk. Most egy spenótkoszorúban készült tükörtojást mutatunk, ami nem csak kiadós, de a téli időszakban különösen hasznos is, a spenót ugyanis tele van A- és C-vitaminnal. Bár a vitaminok nagy része főzéskor sajnos elillan, ha odafigyelünk a készítésére, akkor nem veszítenek sokat a tápanyagukból a levelek, ráadásul élénk zöld színüket is megtartják.

Spenótos tojás 

4 tojás
1 dl tejszín
1-2 csepp citromlé
bébispenót ízlés szerint
5 dkg parmezán
3 dkg vaj
só, bors

Vajon megpirítjuk a spenótot, majd amikor már kissé összeeett (ez maximum 1 perc, fontos, hogy ne pirítsuk tovább), ráütjük a tojásokat úgy, hogy lehetőleg ne nagyon érjenek össze.

Amikor a fehérje kezd megszilárdulni, hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az egy-két csepp citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a parmezánnal.

Melegen, pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: