A pasta con crema di peperoni, azaz a sültpaprika-krémes tészta egy nagyon egyszerű és laktató olasz tésztaétel, ami olyan finom, hogy egyszerűen képtelenség abbahagyni.
Imádjuk az olasz tésztákat, és ezzel biztosan nem vagyunk egyedül. A sültpaprika-krémes tészta húsmentes fogás, kaliforniai paprikával és kápiával készül, de természetesen az olaszok kedvence, a reszelt parmezán sem maradhat el róla.
250 g penne
2 db piros kaliforniai paprika
2 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 g vaj
70 ml olívaolaj
75 g parmezán sajt (+ 20 g a tálaláshoz)
petrezselyem ízlés szerint (a tálaláshoz)
A paprikát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd 200 fokon körülbelül 30 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha megfeketedik kicsit a héja).
A sütőből kivéve, letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd óvatosan lehúzzuk a paprika héját és kimagozzuk.
Sós, lobogó vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. (A főzőléből egy keveset, kb. fél decit félreteszünk.)
Közben egy nagyobb méretű serpenyőben vajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát.
Turmixgépbe tesszük a sült paprikát, a hagymás keveréket, az olajat, a parmezánt, beleöntjük a félretett főzőlevet, majd az egészet krémesre dolgozzuk.
A kifőtt tésztát a krémmel összekeverve, parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…