A fűszeres sült feta előételként, de könnyű ebédként vagy vacsoraként is fogyasztható, salátára, tésztára, de pékárúra kenve is isteni.
Érdemes kihasználni a nyár utolsó napjait, és friss zöldségekből készíteni valami finomat. A zöldségekkel sült feta egy-két évvel ezelőtt a TikTokon robbant be, ám ez a recept főleg paradicsommal készül, más zöldségek nem igazán kerülnek bele.
Az általunk preferált változatban a paradicsom mellé lilahagyma és paprika is társul, ezeket sütjük össze az isteni feta sajttal. Remek előétel, de könnyű vacsorának vagy ebédnek is ideális.
Sült feta zöldségekkel
500 g feta sajt
1 db paprika (sárga)
1 db paprika (piros)
1 kis db lila hagyma
10 db koktélparadicsom
4 szál rozmaring
4 szál oregánó
4 szál kakukkfű
50 ml olívaolaj
só ízlés szerint (durvaszemű tengeri)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, középen elhelyezzük benne a feta sajtot.
A paprikákat és a lilahagymát felkarikázzuk, a karikákat felezzük, a paradicsomokat egyben hagyjuk.
A zöldségeket a feta sajt mellé szórjuk, majd ráhelyezzük a fűszereket.
Durvaszemű tengeri sóval, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Olívaolajjal meglocsoljuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 15 percig sütjük, míg a sajt teteje meg nem pirul. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]