A spárga nemcsak levesként, párolva vagy sütve, de ropogós, szezámmagos bundában megforgatva is nagyon ízletes.
A legnépszerűbb rántott zöldségek közé a gomba és a karfiol tartozik, de a ropogós, szezámmagos bunda még egy olyan megosztó zöldséget is, mint a spárga képes vonzóvá varázsolni a válogatós gyerekek szemében. Ha pedig nem szeretnénk, hogy bő olajban készüljön az étel, akkor tepsiben is nyugodtan megsüthetjük.
A bundázott zöldségek mellé mindig jólesik egy mártás is, a spárga mellé például remekül passzol a hollandi, de ha diétásabbat szeretnénk, akkor egy fokhagymás joghurtos-mártogatós is kitűnő választás.
A tojásokat tálba ütjük, majd elkeverjük benne a fűszereket.
Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet, a zsemlemorzsát és az ízlés szerint sózott, felvert tojást. A zsemlemorzsába ízlés szerint szezámmagot keverünk. A spárgákat egyesével bepanírozzuk.
A bepanírozott spárgákat lefektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsire, fújunk rájuk egy kevés olajat. 180 fokosra előmelegített sütőbe toljuk őket, majd és 15-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kész is a mennyei ropogós rántott spárga, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…