spárgafőzelék
Fotó: You Betcha Can Make This
Hirdetés:
Vájling.hu Webáruház

A friss zöldségből készített spárgafőzelék nem egy hagyományos főzelék, de feltétlenül érdemes kipróbálnotok. 

A spárgaszezon kellős közepén fáradhatatlanul kutatjuk a spárgás recepteket, így bukkantunk rá a szokványosnak csöppet sem mondható főzelékre is. Bár a friss spárgából készített fogás nem éppen olcsó, cserébe viszont nagyon gyorsan elkészíthető, és még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem rajonganak a főzelékekért.

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fehérbors
1 szál sárgarépa
1 csipet szárított kapor
40 dkg spárga
1 darab cukkini<
A spárga fás végeit letörjük, majd egy zöldséghámozó segítségével megpucoljuk, akárcsak a répát. (A hajtás részét, az utolsó 4-5 cm-t nem kell megpucolni).

A tisztítás után a spárgát kisebb darabokra vágjuk, majd vajon megpároljuk. Ezután rászórjuk a többi megtisztított és felaprított zöldséget, majd kb. 2-3 dl vízzel felöntjük.

Sóval, borssal, cukorral és néhány csepp citromlével ízlés szerint ízesítjük, majd alacsony lángon elkezdjük szépen forralni. Eközben a tejfölt 2-3 evőkanál liszttel összekavarjuk, majd 1-2 dl vízzel csomómentesre keverjük.

Ha a főzelék felforrt, hozzáöntjük a habarást, és besűrítjük az ételt. Ezután lassú tűzön hagyjuk, hogy összerottyanjon. Kész a mennyei spárgafőzelék, amit zöldségfasírttal, vagy jellegzetesebb ízű reszelt sajttal is kínálhatsz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház