A tejszínes-gombás spagetti szuperkiadós, nagyon finom és igazi életmentő, ha gyorsan kell valamit az asztalra tenni. 

A leghajtósabb napokon, amikor tényleg semmire sincs idő, senki sem vágyik arra, hogy hosszú órákat rostokoljon a konyhában, mire elkészül a vacsora. Ilyenkor jön jól az a recept, amelyhez kevés alapanyag szükséges, villámgyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető, ráadásul energiadús is, hiszen a nap során hébe-hóba bekapott falatok után jól esik valami tartalmasabb. A tészta pedig örök megoldás, ha gyorsan ennénk valami finomat.

Tejszínes-gombás spagetti

400 g spagetti tészta
1 ek étolaj
2 dl főzőtejszín (20%-os)
150 g császárszalonna
500 g gomba
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint
parmezán

Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon, közepes lángon elkezdjük pirítani. Közben feltesszük forrni a vizet a tésztának. A főzőlébe sót és egy kevéske olajat teszünk, hogy ne ragadjon össze a tészta.

Amikor a szalonna megpirult, szűrőkanál segítségével kiszedjük, félrerakjuk. A felszeletelt gombát az ízletes szalonnazsírba tesszük, megpirítjuk. Mikor összeesett, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel, majd frissen belenyomjuk a fokhagymákat is.

A szalonnát visszatesszük a gombára, az egészet jól összeforgatjuk, majd ráöntjük a tejszínt, és alaposan elkeverjük a zamatos mártást. Hagyjuk, hogy rottyanjon párat, hogy az ízek összeérjenek, ügyelve arra, hogy le ne égjen.

Ha a tészta megfőtt, leszűrjük róla a vizet, majd visszatesszük a főzőedénybe. Ha a mártás is kész, ráöntjük a tésztára, az egészet jól összekeverjük, majd meghintjük parmezánnal. Készen is van ez az ínycsiklandozó, gyors vacsora.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: