Receptek

Töltött kaliforniai paprikák

Egy finom, szaftos töltött kaliforniai paprika olyan laktató és ízes, hogy még köret sem kell hozzá. 

A kaliforniai paprika egész évben kapható a szupermarketekben, így télen sem kell lemondani a zöld, sárga, narancssárga vagy épp bordóspiros színekben pompázó harangalakú zöldségről. Amellett, hogy nyersen, szendvics mellé fogyasztva is nagyon finom, a friss, ropogós zöldség arra is alkalmas, hogy megtöltsük a belsejét. Az elkészítése ráadásul kifejezetten gyors és egyszerű, csupán arra érdemes figyelni, hogy ne tömjünk beléjük túl sok masszát, mert a rizs és a hús is meg fog duzzadni a sütés során.

Töltött kaliforniai paprika

6 kaliforniai paprika
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
50 dkg darált marhahús
20 dkg kockára vágott konzerv paradicsom
1/2 csésze főtt rizs
olasz fűszerkeverék
5 dkg bébispenót
10 dkg sajt
apróra vágott petrezselyem a díszítéshez

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A kaliforniai paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat és a hártyát eltávolítjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és kívül-belül bedörzsöljük.

Fejjel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és körülbelül 15 perc alatt elősütjük. Míg a paprika sül, elkészítjük a töltetéket.

Egy serpenyőben megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált marhahúst.

Ha a marhahús megpirult, leöntjük róla a felesleges folyadékot, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot a rizst, a spenótot, az olasz fűszereket, a sót és a borsot. Egy-két percig keverjük, míg a spenót meg nem fonnyad.

A sütőből kivesszük a kaliforniai paprikákat, és egyenként megtöltjük őket a marhahúsos keverékkel.

Megszórjuk a reszelt sajttal, majd 200 fokon 20 percig sütjük. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

4 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

4 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

4 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

4 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

4 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

5 nap ago