Fotó: Bon Appetit
Tonhal, spagetti és tejszín – szinte csak ennyi kell a világ egyik legegyszerűbb és legklasszabb tésztaételéhez, amellyel kezdők is bátran próbálkozhatnak.
Néha a legegyszerűbb ételek a legjobbak, és nincs ez másképpen a tejszínes tonhalas tészta esetében sem. Semennyire nem bonyolult, nem kell hozzá sok alapanyag, és mégis friss, ízekben gazdag lesz a végeredmény. Tartalékolni azonban nem érdemes, hiszen a legtöbb tésztás ételhez hasonlóan a tészta megdermed, a tejszínt pedig magába szívja, így már közel sem olyan finom, mint melegében.
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe feltesszük főni, majd nekiállunk a tonhal elkészítésének.
A konzerveket felbontjuk, majd a benne lévő olajat egy magasabb falú serpenyőbe öntjük. Az olajba mehet bele ízlés szerinti petrezselyem, fokhagymakrém, egy kis só és kevés citromlé. Ezután az egészet felforrósítjuk.
Amikor az olajos alap forró, beletesszük a tonhalat, majd egy fakanál segítségével szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat. Miután a tonhallal is forrt egy keveset, mehet rá a tejszín. Ezt is összefőzzük, forraljuk pár percet. Ezen a ponton érdemes kóstolni, kell-e még bele valami (só, fokhagyma, citromlé).
Pár perces forralást követően a tejszínes halat ráöntjük a kifőtt tésztára, majd az egészet alaposan átforgatjuk, hogy a tejszínes mártás mindenhova eljusson. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…