Fotó: Bon Appetit
Tonhal, spagetti és tejszín – szinte csak ennyi kell a világ egyik legegyszerűbb és legklasszabb tésztaételéhez, amellyel kezdők is bátran próbálkozhatnak.
Néha a legegyszerűbb ételek a legjobbak, és nincs ez másképpen a tejszínes tonhalas tészta esetében sem. Semennyire nem bonyolult, nem kell hozzá sok alapanyag, és mégis friss, ízekben gazdag lesz a végeredmény. Tartalékolni azonban nem érdemes, hiszen a legtöbb tésztás ételhez hasonlóan a tészta megdermed, a tejszínt pedig magába szívja, így már közel sem olyan finom, mint melegében.
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe feltesszük főni, majd nekiállunk a tonhal elkészítésének.
A konzerveket felbontjuk, majd a benne lévő olajat egy magasabb falú serpenyőbe öntjük. Az olajba mehet bele ízlés szerinti petrezselyem, fokhagymakrém, egy kis só és kevés citromlé. Ezután az egészet felforrósítjuk.
Amikor az olajos alap forró, beletesszük a tonhalat, majd egy fakanál segítségével szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat. Miután a tonhallal is forrt egy keveset, mehet rá a tejszín. Ezt is összefőzzük, forraljuk pár percet. Ezen a ponton érdemes kóstolni, kell-e még bele valami (só, fokhagyma, citromlé).
Pár perces forralást követően a tejszínes halat ráöntjük a kifőtt tésztára, majd az egészet alaposan átforgatjuk, hogy a tejszínes mártás mindenhova eljusson. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…