Toszkán csirkés tészta varázslat

Egy igazán egyszerű receptet mutatunk be, amely a csirke, bacon, spenót és paradicsom négyesének köszönhetően egy egész fogásnak is betudható. Elkészítése roppant egyszerű, és nem igényel komoly konyhai tudást!

Vágj bele bátran és nyald meg mind a tíz ujjad, és érezd magad Toszkána dombjai és csodás ültetvényei között. Egy pohár fehér bor társaságában még jobban ki fog teljesedni az íz élmény!

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 0 ÓRA 20 PERC
FŐZÉSI IDŐ: 0 ÓRA 25 PERC
TELJES IDŐ: 0 ÓRA 45 PERC

Hozzávalók 4 főre:

Fél zacskó spagetti
1 evőkanál. extra szűz olívaolaj
3 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell (1,5 mellecske)

Frissen őrölt fekete bors
6 szelet bacon
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb kockára vágott paradicsom (friss vagy konzerv)
3 csésze bébi spenót
1/2 csésze. tejszín
1/3 csésze frissen reszelt parmezán
Frissen tépett bazsalikom a díszítéshez

Egy nagy fazék sós forrásban lévő vízben a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint al dente-re főzzük. Lecsepegtetjük, 1 csésze tésztavizet félre rakunk.
Közben egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon felmelegítjük az olajat. A csirke melleket sózzuk és borsozzuk, majd süssük arany barnára, oldalanként körülbelül 8 percig. Ezután 10 percig pihentetjük, majd vékonyra szeleteljük.

Amíg hűl a csirkemell, addig ugyanabban a serpenyőben süsd a szalonnát közepes lángon ropogósra, 8 perc alatt. Papírtörlővel bélelt tányérra helyed, hogy lecsepegjen, majd aprítsd fel.

A serpenyőből kiöntjük a zsiradék felét. Rakd a seprenyőbe a fokhagymát, a paradicsomot és a spenótot, közepes lángon főzd, amíg enyhén fonnyadt nem lesz (kb 2 percig). Ezután sózd és borsozd, majd add hozzá a főző tejszínt, a parmezánt és a 1/2 csésze tésztavizet. 5 percig párold még.
Aztán add hozzá a főtt tésztát, és addig keverd, amíg teljesen bevonata a tejszínes szósz a tésztát. Most add hozzá a csirkét és a szalonnát, és addig keverd, amíg jól el nem vegyülnek hozzávalók. (A lágyabb szószhoz keverj hozzá még tésztavizet.)

Tálalás előtt bazsalikommal díszítsd.

Jó étvágyat kívánunk!

Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Torma, ami nem viccel – új ízbomba húsvétra az Univertől!

Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…

2 hét ago

Zöld csoda egy csészében – Miért isszák egyre többen a matcha teát?

Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…

2 hét ago

Fedezd fel a Mosóparfüm varázsát: Friss megközelítés a mosóillatok világában

A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…

1 hónap ago

A Z generáció szakít az alkohollal? Új trend hódít a fiatalok körében

Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…

2 hónap ago

Randi a Mekiben? Valentin-napi varázslat a Nyugati téren!

Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…

2 hónap ago

Zuhanykabinos spa-élmény otthon: Pihenés és könnyű desszertek a tökéletes estéhez

A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…

4 hónap ago