FOTÓ: ERIK BERNSTEIN; FOOD STYLING: MAKINZE GORE
A burgonya vagy krumplisalátát ezer féle módon szeretjük, még több verzióban készíthető. A mostani receptünk egy igazán könnyed nyárias saláta formájában mutatkozik be. Kellemesen citromos fogás, a titkot viszont a sok kapor adja hozzá. Mitől lesz mégis lágy és krémes? A joghurtos ecetes öntet révén fantasztikusan összeérnek az ízek, a hagyományos ecetes krumplisalátánk így lesz egy kicsit pikánsabb és roppant laktató.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 uborka
0,5 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek citromlé
2 ek majonéz
½ citrom héja
1 tk. kristálycukor
1 tk őrölt fekete bors
1 doboz natúr joghurt
pirospaprika
kapor
só
A felaprított burgonyát egy nagy lábos sós vizben tegyük fel főni kb 15 percre. Amikor már puha lett, vegyük le a tűzről, majd öntsük le a vizet és jól csepegtessük le.
Egy nagy tálba öntsük bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát, uborkát, adjuk hozzá a joghurtot, citromlét, reszelt citrom héját, egy kis cukrot, borsot és a kaprot. Keverjük össze, majd az egészbe forgassuk bele a kész krumplit.
Tálalás előtt ízlés szerint díszítsük paprikával.
Jó étvágyat kívánunk
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…