Sokszor a legegyszerűbb alapanyagokból készült ételek a legfinomabbak, remek példa erre az aszalt paradicsomos spagetti. 

Ha csak fél óránk van az asztalra tenni valamit, és már kopog a szemünk az éhségtől, akkor készítsünk tésztát! Mindenki szereti, remekül variálható, pillanatok alatt összedobható, és az elkészítésével sincs túl sok macera, egyszóval egy igazi jolly joker étel.

Az aszalt paradicsomos spagetti is éppen ilyen, míg fő a tészta érdemes összeállítani a szószt, így még kevesebb időt vesz igénybe az elkészítése.

Aszalt paradicsomos spagetti

200 g spagetti tészta (durum)
2 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl passzírozott paradicsom
60 g szárított paradicsom (kb 8 db)
1 marék bazsalikom
só ízlés szerint
20 g parmezán sajt

Forró, sós vízben feltesszük főni a tésztát, közben kóstolással ellenőrizzük.

Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt. Ehhez olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd ha kezd színe lenni, akkor ráöntjük a passzírozott paradicsomlét. Ezután rátesszük az apró csíkokra vágott aszalt paradicsomot, és apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük (hagyjunk valamennyit a tálaláshoz). 1-2 percig forraljuk. Mivel az aszalt paradicsom elég sós, nem szükséges sózni.

Ha a tészta megfőtt (fogkemény legyen, vagyis al dente), leszűrjük, összekeverjük a paradicsomos mártással. Ha úgy érezzük száraz, akkor keverhetünk még hozzá a tészta főzővízéből.

Friss bazsalikommal és parmezánnal megszórva tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: