Fotó: Delish
A bögrés amerikai palacsinta kisebb és pufibb mint a miénk, és desszertnek és reggelinek is remek választás.
Az imádnivaló, pufi palacsinta mindenki kedvence, ráadásul villámgyorsan megvan, és bögrés változatban is létezik. Legtöbbször juharsziruppal, gyümölccsel, lekvárral vagy vajjal tálalják, de a sima verzió fel is dobható, tehetünk például almát a tésztába, ettől igazán puha és illatos lesz a palacsinta.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat.
A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.
Gépi habverő segítségével elkezdjük összedolgozni a masszát, akkor lesz jó, ha sima, homogén állagot kapunk.
Az almát megmossuk, megtörölgetjük, lereszeljük. Beleöntjük a palacsintatésztába, majd óvatosan elkeverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy kis merőkanál segítségével a palacsintát egyenként kisütjük. Vajjal, lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…