A könnyed és frissítő tejszínes-citromos spagetti gyors ebédnek vagy vacsorának is elkészíthető, hiszen nehéz elrontani, és félóra elég ahhoz, hogy mindennel meglegyél. 

A tészta sokak által kedvelt alapanyag, többek között azért is, mert a feltéteknek és tésztaféléknek köszönhetően millió és egy féle formában el lehet készíteni. Ha csak fél órád van összedobni valamit, és a húshoz se ragaszkodsz, esetleg kifejezetten húsmentes receptet keresel, akkor a tejszínes-citromos szósszal feltétlenül érdemes megpróbálkozni. Al dente-re főzött tésztával összekeverve mennyei, könnyű fogás, amit még egy fárasztó napon sem okoz gondot összeállítani.

Tejszínes-citromos spagetti

1 csomag tészta
1 dl alaplé
2 dl tejszín
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 tk citromlé
bio citrom héja
1 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
só, bors
díszítéshez friss petrezselyem

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Míg a tészta készül, egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd sűrűn kevergetve 1-2 percig főzzük.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az alaplevet  és a citromlevet, valamint a héját. Így főzzük egy percig.

Hozzákeverjük a tejszínt is, és pár percig főzzük, amíg a szósz ízlésünk szerint besűrűsödik.

Mehet bele a parmezán, majd levesszük a serpenyőt a tűzről, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tésztát közben leszűrjük, majd összekeverjük a szósszal és egy kanállal is teszünk hozzá a főzőléből.

Ízlés szerint még több parmezánnal és egy kis apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: