A könnyed és frissítő tejszínes-citromos spagetti gyors ebédnek vagy vacsorának is elkészíthető, hiszen nehéz elrontani, és félóra elég ahhoz, hogy mindennel meglegyél.
A tészta sokak által kedvelt alapanyag, többek között azért is, mert a feltéteknek és tésztaféléknek köszönhetően millió és egy féle formában el lehet készíteni. Ha csak fél órád van összedobni valamit, és a húshoz se ragaszkodsz, esetleg kifejezetten húsmentes receptet keresel, akkor a tejszínes-citromos szósszal feltétlenül érdemes megpróbálkozni. Al dente-re főzött tésztával összekeverve mennyei, könnyű fogás, amit még egy fárasztó napon sem okoz gondot összeállítani.
Tejszínes-citromos spagetti
1 csomag tészta
1 dl alaplé
2 dl tejszín
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 tk citromlé
bio citrom héja
1 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
só, bors
díszítéshez friss petrezselyem
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Míg a tészta készül, egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd sűrűn kevergetve 1-2 percig főzzük.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az alaplevet és a citromlevet, valamint a héját. Így főzzük egy percig.
Hozzákeverjük a tejszínt is, és pár percig főzzük, amíg a szósz ízlésünk szerint besűrűsödik.
Mehet bele a parmezán, majd levesszük a serpenyőt a tűzről, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tésztát közben leszűrjük, majd összekeverjük a szósszal és egy kanállal is teszünk hozzá a főzőléből.
Ízlés szerint még több parmezánnal és egy kis apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]